top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • doorslviv

Дверні петлі, які обрати зовнішні чи приховані?

Оновлено: 21 січ. 2022 р.





Однозначно більш естетичний вигляд мають двері з прихованими петлями, але на цьому їх переваги і закінчуються, адже у зовнішніх функціонал набагато більший і зараз ми у цьому розберемось більш детальніше.

Розпочнемо з того, що кут відкривання дверей з прихованими петлями -

100 градусів, що суттєво зменшує можливість заносу у квартиру великогабаритних предметів, а кут відкривання зовнішніх 180 градусів.

Приховані петлі витримують вагу дверної конструкції до 70 кг, тоді коли зовнішні до 150кг.

Приховані петлі дозволяють встановити по контуру лише один ущільнювач, а зовнішні два і більше, тому герметичність дверей з такими петлями набагато вища, бо знижує проникання шуму, запаху, холоду та пилу, який проникає при не достатній щільності прилягання дверей.

Зовнішні петлі краще обирати з підшипниками, бо вони рівномірно розподіляють вагу дверної конструкції та пом’якшують тертя, а внутрішні менш довговічні, швидше зношуються.

Двері з прихованими петлями набагато дорожчі ніж із зовнішніми, адже петлі встановлюють у саму конструкцію та і сам механізм внутрішніх петель є складним, а все що ускладнює роботу, автоматично стає дорожчим. Вони зменшують надійність конструкції адже при їх встановлені вирізають більшу частину дверного короба.

Отож як бачимо приховані петлі впливають на естетичний вигляд дверей - це їх основний плюс.

70 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page